dinsdag 9 augustus 2011

Quinty Trustfull - van den Broek Veronica The Young One @ Nederlandse TV omroepsters

Quinty Trustfull-van den Broek (Amsterdam, 6 oktober 1971) is een Nederlands televisiepresentatrice en voormalig model en omroepster.
Quinty Trustfull deed de havo en studeerde voor het horecadiploma. Hierna was ze catering- en hotelmanager en werkte ze tevens als fotomodel. Vanaf 1993 was ze TV omroepster bij Veronica en later bij The Young One.
Quinty Trustfull heeft televisieprogramma's gepresenteerd als de Nationale Teleloterij, Veronica's Voetvolley, Hillywood, Baby TV en Wannahaves. Bij SBS 6 presenteerde ze de programma's De 25 Grootste... en Thuis in Nederland. In het televisieseizoen 2006-2007 presenteerde ze afleveringen van Eigen Huis & Tuin.
 
Ook deed Quinty Trustfull mee met de tweede versie van Dancing on Ice bij RTL 4, waarin ze tweede werd. Hierna presenteerde ze House Vision. In het seizoen 2008-2009 nam ze de presentatie van Eigen Huis & Tuin over van Corine Boon. Op 19 december 2009 was ze tevens te zien in RTL's KerstSterrenCircus in de openingsact. Vanaf 5 april presenteerde zij met Loretta Schrijver Koffietijd.
Quinty Trustfull is getrouwd met voetballer Orlando Trustfull en heeft samen met hem twee kinderen. Ze wonen in Almere.
Filmografie Quinty Trustfull
Jaar     Titel     Rol     Opmerkingen
Televisie als presentatrice
1995     Nationale Teleloterij         bij Veronica
1996     Veronica's Voetvolley         bij Veronica
1998     Baby TV         bij Veronica
1999     Hillywood         bij Veronica
2000-2002     Wannahaves         bij Veronica, Yorin; met Winston Gerschtanowitz
...-2002     TV Woonmagazine         bij Veronica, Yorin
2002     Je eigen droomhuis         bij SBS6
2002     Money Makers         bij SBS6
2003     Eneco Stralend Nederland         bij SBS6; als juryvoorzitter
2004-2005     Thuis in Nederland         bij SBS6
2004-2005     De 25...         bij SBS6
2005     Race tegen de klok         bij SBS6
2005     Het Beste Idee van Nederland         bij Veronica; als jurylid
2006-2008     House Vision         bij RTL4
2006, 2008-heden     Eigen Huis & Tuin         bij RTL4
2007     Dancing on Ice         bij RTL4; als deelneemster
2009     Battle of the Stars         bij RTL4
2009 & 2010     Ik kom bij je eten         bij RTL4
2009     Let's Dance         bij RTL4; als deelneemster
2010-heden     Koffietijd         bij RTL4
Quinty Trustfull gevraagd voor naakt cover fotoshoot in Playboy
Quinty Trustfull heeft een aanbod gekregen om bloot in de Playboy te staan. Hoofdredacteur Jan Heemskerk was te gast bij Koffietijd, waar hij vroeg wanneer de 39-jarige presentatrice nou eens wilde poseren voor het blootblad.
Oud Veronica omroepster Quinty Trustfull wist zich niet echt raad met het verzoek.
Het presentatieduo Quinty Trustfull en Loretta Schrijver vroeg wie Heemskerk graag nog eens in zijn blad zou willen hebben. "Wanneer kom jij eens langs, Quinty? De meisjes van Koffietijd, dat lijkt me leuk", antwoordde hij. "Je vraagt mij nu?", stamelde Quinty.
Trustfull voelde zich zichtbaar oncomfortabel door het verzoek van haar tafelgast. "Zullen we doorgaan naar het volgende onderwerp?", riep ze. "Je geeft nu geen antwoord?", vroeg Schrijver aan haar collega. "Nog niet", luidde Trustfulls reactie.
Quinty Trustfull toch niet naakt in Playboy om haar kinderen
Quinty Trustfull wil niet bloot in de Playboy vanwege haar kinderen. De 39-jarige presentatrice werd onlangs gevraagd door hoofdredacteur Jan Heemskerk tijdens een uitzending van Koffietijd.
Hoewel Trustfull niet op het aanbod ingaat, is ze wel gevleid. "Ik vind het een eer", vertelt ze in een interview met 100% NL Magazine. "Ze kunnen elk moppie van twintig krijgen, maar vragen mij."
Quinty, die twee kinderen heeft met oud-voetballer Orlando Trustfull, vindt dat ze geen naaktshoot kan doen vanwege haar kroost.
"Ik twijfel er niet aan dat het heel hip en mooi zou zijn", legt Quinty Trustfull uit. "Maar ik heb wel kinderen. En hoe 'niet cool' is het als je op school komt en je moeder in haar blootje in de aula hangt. Of met haar blote billen en borsten op de foto of naaktkalender bij Heren 1 in de hockeykleedkamer."
De presentatrice heeft het aanbod niet officieel afgewezen. "Maar ik ga het ook niet doen", verzekert ze. Quinty Trustfull kreeg wel veel leuke reacties, waaronder van haar man. "Die moest erg lachen. Hij noemt me nu voor de grap 'playmate' en 'seksbom'." Als Quinty Trustfull wel op het aanbod voor de naakt fotoshoot in Playboy was ingegaan, was ze in een mooi rijtje met (ex) omroepsters terecht gekomen als Leontine Borsato-Ruiters, Myrna Goossen, Julia Samuël en Viola Holt die wel op de aanbieding voor een bloot fotoshoot ingingen.
Quinty Trustfull is geen typische voetbalvrouw
Quinty Trustfull is getrouwd met Orlando Trustfull en dus officieel een voetbalvrouw. Maar zo wil ze zeker niet te boek staan. “Voetbalvrouw is zo’n denigrerend woord”, aldus Trustfull deze week in Grazia.
De tv-presentatrice bokst in het blad op tegen de vooroordelen die over voetbalvrouwen bestaan. “Er hoort in mijn ogen een negatief beeld bij van vrouwen die alleen maar geld uitgeven en alles aan de au pair overlaten”, aldus Trustfull.
Carrière
Maar zo zit het volgens de presentatrice niet in elkaar. “De meesten van mijn vriendinnen uit het wereldje hebben een eigen carrière. Ik wil beoordeeld worden op wat ík doe; ik ben zelf ook een persoon.”
Met haar carrière is in ieder geval niks mis. Zo presenteert Trustfull sindskort Koffietijd samen met Loretta Schrijver en is ze nog steeds te zien bij Eigen huis en Tuin en was vroeger omroepster bij Veronica. “Ik maak nu dus 252 afleveringen per jaar. Ik denk dat niemand anders in Nederland zo gek is.”
Huishouden
Haar liefje Orlando, ex-profvoetballer en nu jeugdtrainer bij Ajax, zorgt er in iedergeval voor dat thuis alles op rolletjes loopt als ze weg is.
Trustfull: “Hij brengt de kinderen elke ochtend naar school en als hij weg is, ben ik weer thuis. En tegenwoordig helpt Orlando ook mee in het huishouden. Ik moet zeggen dat het toch wel lekker is nu hij het uit zichzelf doet.”
Quinty Trustfull over haar relatie: “Bij ons is het nooit saai. In een relatie is het belangrijk dat je van elkaar kunt leren. Dat is ook de uitdaging, dat het geen sleur wordt. Orlando leert mij relativeren. Hij is mijn liefde en mijn rust.”
Pernille la Lau derde presentatrice Koffietijd
Quinty Trustfull en Loretta Schrijver zijn komend tv-seizoen minder vaak te zien in Koffietijd. De twee presentatrices van het RTL-programma gaan het rustiger aan doen en krijgen daarom vaste versterking van Pernille la Lau.
"Voor mij, in combinatie met al mijn andere programma's, mijn werk en ook mijn gezin, is het allemaal best veel geweest", legt Quinty dinsdagochtend uit op Radio 538.
"Ik zei: ik wil heel graag een dag minder doen, want dan heb ik af en toe ook even een dag vrij."
Ook Loretta doet het de komende reeks wat rustiger aan. "Wij hebben samen besproken dat we het allebei wel lekker vonden om het iets minder te doen, omdat het ook voor haar heel pittig is", zegt oud Veronica omroepster Quinty Trustfull.
"Daarom is het lekker dat Pernille erbij is, dat we gewoon een beetje kunnen afwisselen met z'n drieën."
Het nieuwe seizoen Koffietijd met Quinty Trustfull gaat op 22 augustus 2011 van start.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten