woensdag 17 augustus 2011

Milika Peterzon TROS 1985 @ Nederlandse TV omroepsters

Milika Peterzon TROS Nederlandse TV omroepster in 1985
Na de balletacademie kiest Milika Peterzon voor een loopbaan bij de televisie. Op 21-jarige leeftijd wordt ze omroepster bij de TROS, waar ze aanvankelijk bekend is als Milika Gischler en omroept naast Ellen Brusse en Tineke Verburg.
Behalve presentatiewerk doet Milika modellenwerk en richt ze haar eigen reclamebureau op. Na een mediapauze maakt Milika Peterzon in 1995 haar rentree op de Nederlandse televisie. SBS6 is net in de lucht en zoekt presentatrices voor een dagelijks nieuwsprogramma. Samen met Gallyon van Vessem bijt Milika het spits af in Hart van Nederland. Sindsdien is ze een vertrouwd gezicht en wordt ze gevraagd voor veel dagvoorzitterschappen en presentaties in het land.
Naam     Milika Angélique Peterzon-Gischler
Geboren     Bennebroek, 12 maart 1962
Functies     presentator, nieuwslezer, omroeper
Bekend van     Hart van Nederland, Het nationale verkeersexamen
Periode actief     1982 - heden

Milika Angélique Peterzon-Gischler (Bennebroek, 12 maart 1962) is nu presentatrice. Ze is sinds 1995 één van de gezichten van Hart van Nederland, een nieuwsshow van de Nederlandse tv-zender SBS 6. Eerder was Milika Peterzon dus omroepster van de TROS. Verder heeft ze haar eigen reclamebureau en werkt ze als discussieleider, dagvoorzitter en presentator van evenementen voor diverse bedrijven.
Tegenwoordig heeft Milika Peterzon een relatie met Jurgen Smit, voormalig presentator van tuinprogramma's bij zowel SBS als RTL (Veronicamagazine & Ranking The star). Ze heeft een dochter uit een eerdere relatie, en een kleinzoon. 
De carriere van Milika Peterzon op televisie begon als als omroepster bij de TROS. In 1995 is Fons van Westerloo een nieuwe zender gestart, het inmiddels goedbekeken SBS6, en voor het actualiteitenprogramma werden nog presentatoren gezocht. Samen met Gallyon van Vessem, ook oud omroepster voor de TROS, nam zij de presentatie in handen van Hart van Nederland. Dat is in de loop der jaren een succesvol en dagelijks veelbekeken programma geworden. Al snel kwam Cilly erbij en vervolgens zijn ook Maureen, Selma van Dijk, Marlayne en Evelien aan het presentatieteam toegevoegd.
 
Milika Peterzon heeft voor SBS meer programma’s gepresenteerd. Zoals het middagmagazine Goedenavond Nederland, het themamagazine Dieren Gered en de serie In Actie voor Dieren i.s.m. het IFAW. En elk jaar weer doet zij de presentatie van het avondvullende live-progamma Het Nationale Verkeersexamen. In deze categorie deed zij ook het progamma de Nationale Inkomenstest.
 
Door andere zenders wordt Milika Peterzon regelmatig uitgenodigd deel te nemen aan een programma. Zo was zij 1 van de 10 bekende vrouwen in de eerste serie van Ranking the Stars, was zij te gast bij Life and Cooking, Praatjesmakers, Goedemorgen Nederland etc.. Ook deed zij mee aan een bloedstollende act in het SBS programma De Nieuwe Uri Geller..
Reclamecarriere
Al tijdens het VWO werd zij geselecteerd voor een dansopleiding; de Nelroos Academie in Amsterdam. Ze haalde haar diploma en dacht een danscarrière tegemoet te gaan. Na enkele jaren begon haar zakelijke instinct toch te kriebelen en kwam zij in de zakenwereld terecht. Eerst bij SIRE waarna zij gevraagd werd bij een reclamebureau te komen werken. Omdat het een klein bureau was kon zij zich al snel alle facetten van het vak eigen maken. Omdat Milika Peterzon gevraagd werd als omroepster bij de TROS en dat wilde combineren met de reclamewereld was zij genoodzaakt een overstap te maken naar een ander bureau.
 
Behalve accountmanagement deed Milika Peterzon daar ook de mediaplanning en schreef zij teksten voor diverse klanten. Na enkele jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt ging zij vol goede moed en enorm veel drive aan de slag bij een middelgroot reclamebureau. Na enkele jaren nam zij de gewaagde stap voor zichzelf te beginnen. Reclamebureau AdSolute was geboren.
Presentatie en Dagvoorzitterschap
Milika Peterzon is beschikbaar voor het presenteren en leiden van informatieve bijeenkomsten in het land. Ook wordt de oud TROS omroepster Milika Peterzon regelmatig gevraagd voor het in goede banen leiden van een bedrijfsfeest. Of het nou gaat om een bomvol theater met 800 medewerkers van een multinational of een intieme discussie met 40 leidinggeven. Zij is een enthousiaste dagvoorzitter die een zaal betrokken weet te krijgen. Milika is als professioneel journalist verbonden aan de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten).
Milika Peterzon stapt nog niet in het huwelijksbootje. De SBS-presentatrice zou in juli trouwen met televisietuinman Jurgen Smit, maar hun speciale dag is voor de tweede keer uitgesteld.
De ex-vrouw van Smit stierf vorige week op 42-jarige leeftijd. Zij is de moeder van zijn tweeling, waardoor de man met groene vingers nu veel moet regelen.
"Je kunt op dit moment niet vrolijk naar een huwelijk toeleven", heeft Milika Peterzon dinsdag laten weten in RTL Boulevard. Het huwelijk is opgeschoven naar later dit jaar, maar de twee gaan in juli wel in ondertrouw.
Eerder werd de dag waarop ze elkaar het jawoord geven uitgesteld omdat ze samen een bedrijf begonnen.
Milika Peterzon legde vorig jaar september uit dat ze met het bedrijf eigenlijk een kindje kregen waar de nodige tijd in zou gaan zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten