zaterdag 12 november 2011

Tineke Verburg TROS 1984 @ Nederlandse TV omroepsters


Tineke Verburg op Nederlandse TV TROS omroepster in 1984.


Na het vertrek van Wibo van der Linde is Tineke Verburg gedurende zes jaar de anchorwoman van TROS Aktua. Met name Triviant zullen de meeste kijkers zich herinneren. Haar gezellige uitstraling en schaterlach voegen een extra sfeer toe aan de spelprogramma's die ze presenteert. Haar credo is "heb genoeg zelfvertrouwen om kwetsbaar te durven zijn". Vanaf 1991 verzorgt Tineke Verburg samen met Jaap Brand mediatrainingen. Ook traint ze jarenlang de nieuwe collega journalisten/omroepsters bij de TROS. Na haar breuk met de TROS in 2001 legt ze zich veel meer op deze werkzaamheden toe.

Christine Maria Verburg wordt in 1956 in Utrecht, de jongste van zes kinderen. Haar vader is directeur van een veestallings- en transportbedrijf in Utrecht. Binnen het zeer christelijke gezin is er een sterk gevoel van saamhorigheid. Achteraf schrijft Tineke Verburg haar vlotte babbel, haar behoefte aan veel mensen en gezelligheid, en tegelijkertijd haar zelfstandigheid toe aan het feit dat ze thuis voortdurend zeven mensen om zich heen had. Als jongste in het grote gezin leert ze haar mondje roeren. Hoewel Tineke Verburg erg gedisciplineerd is en een sterk gevoel van verantwoordelijkheid heeft, beschouwt ze zichzelf voornamelijk een geluksvogel. 'De mensen zijn altijd naar mij toegekomen en op die manier ben ik in de leukste dingen gerold'.

Na het atheneum wil Tineke Verburg een opleiding gaan volgen bij het Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme, maar na een gesprek met de directeur van een reisbureau kan ze meteen aan de slag. Ze werkt enkele jaren bij het Amsterdamse kantoor van Royal Jordanian Airways. Daarna is ze enige tijd werkzaam als receptioniste bij een reclamebureau in Baarn.

In mei 1979 zoekt de TROS een nieuwe omroepster. Een vriendin van Tineke Verburg heeft een modellenbureau en geeft Tineke op voor een screentest. Zonder veel verwachting ondergaat ze de test. Na enkele rondes blijft zij als enige over. Vervolgens volgt Tineke Verburg een presentatiecursus op Santbergen, het opleidingsinstituut van de publieke omroep. Op 1 juli 1979 is ze voor het eerst als omroepster op het scherm te zien. Tot het voorjaar van 1982 blijft Tineke Verburg vier dagen in de week bij het reclamebureau werken. Het omroepen is geen dagtaak voor haar en ze kan er niet van leven. Ze zorgt zelf voor representatieve kleding. Samen met collega omroepster Ellen Brusse is Tineke Verburg jarenlang het sexy gezicht van de TROS.

Inmiddels krijgt Tineke Verburg haar eerste presentatieklussen, zowel in het land als op televisie. Zo staat ze samen met Ron Brandsteder op de Huishoudbeurs. Medewerkers van de TROS zien het duo daar en vragen aan Tineke en Ron of ze samen het wekelijkse radioprogramma Wegwezen zouden willen presenteren. Tineke Verburg leert meteen op de meest vreemde plaatsen mensen te interviewen, waaronder een hoge mast op de Floriade en in een auto op het circuit van Zandvoort. Al snel merkt ze dat iemand interviewen lang niet zo makkelijk is als het lijkt.

Tot haar verbazing wordt omroepster Tineke Verburg door TROS-directeur Cees den Daas gevraagd voor een serieus programma in het informatieve genre. Vanaf 1 september 1984 tot en met 1990 presenteert Tineke TROS Aktua. Omroepen is intussen gesneden koek; het presenteren van een actualiteitenrubriek vindt ze vooral spannend. Tineke Verburg weet weinig tot niets van verslaggeving, montage of de aanpak van een nieuwsonderwerp. Regelmatig maakt ze onderwerpen voor het programma. De reportages die ze als freelancer maakt, vallen voornamelijk onder de noemer human interest. Tineke Verburg is van mening dat ze deels is aangetrokken om het glamour aspect van het programma te verhogen. Verburg wordt duidelijk gesterkt door de reacties van het publiek. Aktua-kijkers bellen namelijk de eerste twee weken op met vragen naar het breipatroon van de truien van Tineke. Dit resulteert in haar bijnaam Trui.

In 1986 wordt Tineke Verburg gevraagd om Aktua Export en Aktua in bedrijf te gaan presenteren. Dit programma, dat ze aanvankelijk samen met Pieter Winsemius, daarna met Jan Terlouw en uiteindelijk jarenlang met Ed Nijpels vanuit het WTC in Amsterdam presenteert, belicht in iedere aflevering een ondernemersbranche. Het tweetal praat de reportages aan elkaar en interviewt ondernemers. Tineke vindt het jammer, dat ze niet de mogelijkheid heeft om langere en diepgaande interviews te maken.

In deze periode wijzigt haar privéleven. In 1988 treedt Tineke Verburg in het huwelijk met sportjournalist Jos Kuijer. In 1989 wordt hun zoon Tim geboren. Ze besluit vanwege de zorg voor haar kind om voortaan nog maar drie dagen per week te werken. Mede door de zorg voor haar baby komt er een eind aan Verburgs werkzaamheden voor Aktua. De TROS zoekt bovendien naar een mannelijke presentator voor Aktua, omdat Paul Witteman veel succes heeft bij de VARA. De productie Aktua Export loopt ook teneinde. Tineke Verburg vraagt zich af of ze nog een toekomst bij de TROS heeft. Een nieuwe, interessante aanbieding dient zich echter aan. De TROS wil in 1990 een nieuw gevarieerd infoprogramma maken over de wereld van film, video en televisie. Tineke Verburg, zelf een groot filmliefhebber, kan het aanbod om Hollywood Boulevard te presenteren niet weigeren. Het programma verdwijnt na een paar jaar, omdat er een verdeling van programmaonderwerpen met zenderpartner Veronica wordt afgesproken. VOO gaat zich voortaan op film toeleggen met René Mioch als deskundige.

Tineke Verburg krijgt in dezelfde tijd het spelprogramma Triviant aangeboden. Dit programma wordt aanvankelijk gepresenteerd door Astrid Joosten, die in 1990 naar de VARA terugkeert. Tineke voelt er weinig voor om een amusementsprogramma te presenteren omdat ze zichzelf niet ziet als showmaster. Triviant heeft echter een strakke formule wat haar wel aanspreekt. Ruim dertien jaar zal Verburg dit programma uiteindelijk presenteren. Daarnaast blijft ze verschillende versies van Aktua in bedrijf presenteren. Hierdoor krijgt ze veel aanbiedingen voor presentatiewerk.

In 1994 loopt het huwelijk met Jos Kuijer op de klippen; de roddelbladen besteden aandacht aan de scheiding. Met name het gerucht dat Tineke Verburg de knopen van zijn overhemden zou hebben geknipt draagt bij aan haar 'stoere' imago.

In de tweede helft van de jaren negentig heeft Tineke Verburg het druk. Ze krijgt er een spelprogramma bij: Tien voor taal. Ze presenteert de wekelijkse taalquiz samen met haar Vlaamse collega Mark Uytterhoeven en later met Tom Lenaerts. Tot haar spijt wordt het programma in 1999 door de KRO overgenomen, omdat de Vlamingen nieuwe opnames willen maken en de TROS de vorige reeks nog niet uitgezonden heeft.

In 1998 presenteert Tineke Verburg de tiendelige serie Aktua Medisch. Dit live programma onderscheidt zich van andere medische programma's door voornamelijk het menselijk aspect te benadrukken. In 2000 presenteert Tineke het lichtvoetige programma Lunch TV. Na zestig afleveringen (vijf uitzendingen per week) houdt Tineke het programma voor gezien. Ze wil meer diepgang, maar lijkt deze ruimte niet bij de TROS te kunnen krijgen.

Haar inhoudelijke programma's stoppen. Reeds opgenomen afleveringen van Triviant blijven een aantal maanden op de plank liggen. Hierdoor zijn de korte gesprekken met de kandidaten vaak gedateerd tegen de tijd dat ze worden uitgezonden. Tineke Verburg vindt deze ontwikkeling kwalijk. Ze krijgt het aanbod om TROS Uit Kompas en Studio 2 te gaan presenteren, maar hierin ziet ze weinig uitdaging.

In oktober 2001 breekt Tineke Verburg na 22 jaar met de TROS. Ze klaagt over het gebrek aan waardering. Ze sluit overigens niet uit, dat ze in de toekomst wellicht weer op televisie gaat presenteren. Op 3 oktober 2004 is de voormalige TROS-coryfee terug op het scherm bij RTL5 met de eerste uitzending van Nederland in bedrijf. Na twee jaar stopt dit programma en gaat Tineke zich uitsluitend bezighouden met mediatrainingen en presentaties in het land.

In 2010 keert Tineke Verburg terug bij de TROS. Vanaf 11 september 2010 presenteert ze op Radio 1 samen met Peter de Bie het live radioprogramma TROS in bedrijf over ondernemend Nederland.

Naam     Christine Maria Verburg
Geboren     Utrecht, 25 februari 1956
Functies     omroeper, presentator
Bekend van     Aktua, Triviant, Aktua in bedrijf
Periode actief     1979-2001, 2004-2008, 2010-heden

woensdag 5 oktober 2011

Anouk Brandts 10 september 1986 TROS @ Nederlandse TV omroepsters

Anouk Brandts TROS omroepster aankondiging van 10 september 1986  op Nederlandse TV omroepsters.
Anouk Brandts groeit op in Blaricum. Na de middelbare school begint ze met haar schoonzus en broer een winkeltje in Laren.
 
Ze verkopen thee, koffie, drop en allerlei cadeaus. Op een dag koopt TROS-directeur Cees den Daas daar een zakje drop en hij vraagt aan Anouk Brandts of ze geïnteresseerd is om omroepster te worden.
 
Hoewel ze die interesse eigenlijk niet heeft, vindt Anouk Brandts het idee wel spannend en dus gaat ze auditie doen. Tot haar verbazing belt Ralph Inbar haar op met het nieuws dat zij de nieuwe omroepster is geworden.
Anouk Brandts krijgt mediatraining en verder wordt ze begeleid door Ralph Inbar en later eindregisseuse Jannetje Strengers. Thuis bereidt ze zich voor door veel te oefenen: met een opnamerecordertje, voor de spiegel, voor haar oma.
 
Al snel wordt Anouk Brandts als bekende Nederlander gezien, maar zelf heeft ze dit altijd nuchter bekeken. Ze heeft naast Rob de Nijs voor een goed doel hamburgers staan verkopen bij de McDonald’s. Dat hij dan meer hamburgers verkoopt dan zij vindt ze logisch; ze vindt het gewoon leuk om te doen.
 
Uiteindelijk is Anouk Brandts naast Tineke Verburg en Ellen Brusse twee jaar TROS omroepster geweest.
Het werken in haar winkel is tijdens haar omroeptijd gewoon doorgegaan, net als haar loopbaan als fotomodel. Op dit laatste legt Anouk Brandts zich nog meer toe na het omroepen. Ze heeft een tijdje veel gewerkt en gereisd.
 
Daarnaast is Anouk Brandts moeder geworden van vier jongens en is ze zich bewust fulltime bezig gaan houden met haar gezin.
Sinds 2010 werkt Anouk Brandts als proever bij een geur- en smaakfabriek en is ze bezig zich te bekwamen in voice-overwerk en het inspreken van tekenfilms.
Naam     Anouk Brandts
Geboren     Loosdrecht, 23 augustus 1962
Functies     Omroeper
Bekend van     TROS
Periode actief als TROS omroepster     1986-1988

woensdag 17 augustus 2011

Milika Peterzon TROS 1985 @ Nederlandse TV omroepsters

Milika Peterzon TROS Nederlandse TV omroepster in 1985
Na de balletacademie kiest Milika Peterzon voor een loopbaan bij de televisie. Op 21-jarige leeftijd wordt ze omroepster bij de TROS, waar ze aanvankelijk bekend is als Milika Gischler en omroept naast Ellen Brusse en Tineke Verburg.
Behalve presentatiewerk doet Milika modellenwerk en richt ze haar eigen reclamebureau op. Na een mediapauze maakt Milika Peterzon in 1995 haar rentree op de Nederlandse televisie. SBS6 is net in de lucht en zoekt presentatrices voor een dagelijks nieuwsprogramma. Samen met Gallyon van Vessem bijt Milika het spits af in Hart van Nederland. Sindsdien is ze een vertrouwd gezicht en wordt ze gevraagd voor veel dagvoorzitterschappen en presentaties in het land.
Naam     Milika Angélique Peterzon-Gischler
Geboren     Bennebroek, 12 maart 1962
Functies     presentator, nieuwslezer, omroeper
Bekend van     Hart van Nederland, Het nationale verkeersexamen
Periode actief     1982 - heden

Milika Angélique Peterzon-Gischler (Bennebroek, 12 maart 1962) is nu presentatrice. Ze is sinds 1995 één van de gezichten van Hart van Nederland, een nieuwsshow van de Nederlandse tv-zender SBS 6. Eerder was Milika Peterzon dus omroepster van de TROS. Verder heeft ze haar eigen reclamebureau en werkt ze als discussieleider, dagvoorzitter en presentator van evenementen voor diverse bedrijven.
Tegenwoordig heeft Milika Peterzon een relatie met Jurgen Smit, voormalig presentator van tuinprogramma's bij zowel SBS als RTL (Veronicamagazine & Ranking The star). Ze heeft een dochter uit een eerdere relatie, en een kleinzoon. 
De carriere van Milika Peterzon op televisie begon als als omroepster bij de TROS. In 1995 is Fons van Westerloo een nieuwe zender gestart, het inmiddels goedbekeken SBS6, en voor het actualiteitenprogramma werden nog presentatoren gezocht. Samen met Gallyon van Vessem, ook oud omroepster voor de TROS, nam zij de presentatie in handen van Hart van Nederland. Dat is in de loop der jaren een succesvol en dagelijks veelbekeken programma geworden. Al snel kwam Cilly erbij en vervolgens zijn ook Maureen, Selma van Dijk, Marlayne en Evelien aan het presentatieteam toegevoegd.
 
Milika Peterzon heeft voor SBS meer programma’s gepresenteerd. Zoals het middagmagazine Goedenavond Nederland, het themamagazine Dieren Gered en de serie In Actie voor Dieren i.s.m. het IFAW. En elk jaar weer doet zij de presentatie van het avondvullende live-progamma Het Nationale Verkeersexamen. In deze categorie deed zij ook het progamma de Nationale Inkomenstest.
 
Door andere zenders wordt Milika Peterzon regelmatig uitgenodigd deel te nemen aan een programma. Zo was zij 1 van de 10 bekende vrouwen in de eerste serie van Ranking the Stars, was zij te gast bij Life and Cooking, Praatjesmakers, Goedemorgen Nederland etc.. Ook deed zij mee aan een bloedstollende act in het SBS programma De Nieuwe Uri Geller..
Reclamecarriere
Al tijdens het VWO werd zij geselecteerd voor een dansopleiding; de Nelroos Academie in Amsterdam. Ze haalde haar diploma en dacht een danscarrière tegemoet te gaan. Na enkele jaren begon haar zakelijke instinct toch te kriebelen en kwam zij in de zakenwereld terecht. Eerst bij SIRE waarna zij gevraagd werd bij een reclamebureau te komen werken. Omdat het een klein bureau was kon zij zich al snel alle facetten van het vak eigen maken. Omdat Milika Peterzon gevraagd werd als omroepster bij de TROS en dat wilde combineren met de reclamewereld was zij genoodzaakt een overstap te maken naar een ander bureau.
 
Behalve accountmanagement deed Milika Peterzon daar ook de mediaplanning en schreef zij teksten voor diverse klanten. Na enkele jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt ging zij vol goede moed en enorm veel drive aan de slag bij een middelgroot reclamebureau. Na enkele jaren nam zij de gewaagde stap voor zichzelf te beginnen. Reclamebureau AdSolute was geboren.
Presentatie en Dagvoorzitterschap
Milika Peterzon is beschikbaar voor het presenteren en leiden van informatieve bijeenkomsten in het land. Ook wordt de oud TROS omroepster Milika Peterzon regelmatig gevraagd voor het in goede banen leiden van een bedrijfsfeest. Of het nou gaat om een bomvol theater met 800 medewerkers van een multinational of een intieme discussie met 40 leidinggeven. Zij is een enthousiaste dagvoorzitter die een zaal betrokken weet te krijgen. Milika is als professioneel journalist verbonden aan de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten).
Milika Peterzon stapt nog niet in het huwelijksbootje. De SBS-presentatrice zou in juli trouwen met televisietuinman Jurgen Smit, maar hun speciale dag is voor de tweede keer uitgesteld.
De ex-vrouw van Smit stierf vorige week op 42-jarige leeftijd. Zij is de moeder van zijn tweeling, waardoor de man met groene vingers nu veel moet regelen.
"Je kunt op dit moment niet vrolijk naar een huwelijk toeleven", heeft Milika Peterzon dinsdag laten weten in RTL Boulevard. Het huwelijk is opgeschoven naar later dit jaar, maar de twee gaan in juli wel in ondertrouw.
Eerder werd de dag waarop ze elkaar het jawoord geven uitgesteld omdat ze samen een bedrijf begonnen.
Milika Peterzon legde vorig jaar september uit dat ze met het bedrijf eigenlijk een kindje kregen waar de nodige tijd in zou gaan zitten.

zondag 14 augustus 2011

Astrid Joosten VARA 1984 1987 @ Nederlandse TV omroepsters

Astrid Joosten VARA omroepster 1984 en 1987.

Astrid Joosten is één van de bekendste gezichten van de Nederlandse televisie sinds eind jaren tachtig. Het succes van Joosten wordt wel eens toegeschreven aan haar uiterlijk (Gouden Vijgenblad voor bestgeklede en sexy vrouw op de Nederlandse televisie).
Astrid Joosten is zich bewust van het feit dat men graag naar haar kijkt, maar de nadruk dat erop wordt gelegd irriteert haar. De erkenning als presentator krijgt ze door de lovende kritieken op programma’s als Oog in Oog. Van haar vader zegt Astrid Joosten haar drift, haar opvliegendheid, een haast drammerige volhoudendheid en eigenwijsheid te hebben.
Astrid Joosten vindt zichzelf te introvert om een showprogramma te presenteren. Astrid wil de allerbeste zijn in datgene wat ze doet. Ze is erg zelfkritisch en het komt zelden voor dat ze helemaal tevreden is over een uitzending.
Dan gaat het niet zozeer over haar presentatie. Het interviewen vindt Astrid Joosten moeilijker. Ze besteedt meer aandacht aan dit aspect. Volgens sommige critici is ze te aardig voor haar gasten en vraagt ze deze nooit het hemd van het lijf.
Astrid Maria Bernadette Joosten wordt geboren in Beverwijk. Haar opa, vader, ooms en broer zijn van beroep vrachtwagenchauffeur. Thuis krijgt ze alle ruimte van haar moderne ouders. Ze is de eerste in de familie, die naar Amsterdam verhuist en gaat studeren.
Aanvankelijk gaat ze naar het gymnasium, maar stapt over naar het atheneum. Voor de vakken Grieks en Latijn moet hard gewerkt worden en daar heeft Astrid Joosten geen zin in. Leren kost haar verder weinig inspanning; ze heeft altijd bijbaantjes.
Astrid Joosten gaat er prat op, dat ze van jongs af aan de kranten spelt. Teksten zijn voor haar belangrijk en ze vertaalt bij wijze van hobby albumteksten van Bob Dylan en Janis Joplin. Na het atheneum kiest Astrid voor Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
Tevens begint Astrid Joosten aan een kopstudie massacommunicatie. Ze geeft Spaanse lessen in een buurthuis en werkt als tolk voor een advocaat, op het politiebureau Warmoestraat en in de Bijlmerbajes. In haar vrije tijd maakt ze deel uit van de Amsterdamse band 'Ongelukkige liefdes, uitzonderingen daargelaten'.
Haar vader attendeert haar op een advertentie voor omroeper bij de VARA. Op 6 januari 1983 is Astrid Joosten voor het eerst als omroepster op televisie te zien. Wanneer haar werk bij de VARA niet beperkt blijft tot omroepen, stopt ze met haar studie Spaans.
Astrid Joosten krijgt aanbiedingen om aan programma's mee te werken, bijvoorbeeld het radioprogramma Lijn 3. Aan het begin van haar carrière wordt ze wel eens genoemd als mogelijke opvolger van Sonja Barend.
VARA-coryfee Koos Postema vraagt haar om medepresentator en redactielid te worden van zijn programma Bij Koos. Het programma wordt live uitgezonden op zaterdagmiddag. Het idee ontstaat om van Astrid de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie te maken als onderdeel van dit programma.
Astrid Joosten heeft de smaak te pakken en voor het eerst gaat ze hard aan de slag. Niet langer beschouwt ze het presentatievak als een bijbaan. Een aantal malen wordt haar de mogelijkheid geboden met inhoudrijke programma's bezig te zijn. Zo presenteert ze de cursus Chinees Ni Hao (Teleac) en een belastingcursus (Feduco). Af en toe loopt ze mee bij de redactie van Achter het nieuws; op aanraden van Koos Postema loopt ze stage bij het NOS Journaal. Uiteindelijk werkt ze daar een aantal jaren op de redactie binnenland.
Bij de VARA stagneert haar carrière. In 1987 biedt de TROS Astrid Joosten de kans om het Gouden Kalf-Gala te presenteren. Bovendien wordt ze nauw betrokken bij de opzet van een nieuw actualiteitenprogramma dat ze ook gaat presenteren: de TROS Nieuwsshow. Joosten wordt al snel gezien als lid van de TROS-familie.
Op 15 april 1988 breekt een nieuw hoofdstuk aan in haar loopbaan: het programma Jongbloed & Joosten, een kruising tussen een actualiteitenrubriek en een talkshow. Eén helft van het programma bestaat uit reportages, de andere helft uit gesprekken in de studio in aanwezigheid van publiek. Astrids medepresentator is Jaap Jongbloed. Het programma scoort hoge kijk- en waarderingscijfers. Daarnaast mag Astrid Joosten in 1988 het spelletje Triviant presenteren. Na drie jaar komt er, vanwege onenigheid over de financiën rondom Jongbloed & Joosten, een einde aan het dienstverband met de TROS.
Astrid Joosten keert, op uitnodiging van Marcel van Dam, in het najaar van 1990 terug bij de VARA. Ze heeft zich inmiddels bewezen. De VARA koppelt haar aan Paul Witteman met wie ze het live nieuwsprogramma In het nieuws gaat presenteren. De VARA besluit ook de klassieker Twee voor Twaalf voor haar uit de kast te halen. In 1992 krijgt ze eindelijk een eigen informatief programma: De verleiding gaat over alle facetten van de reclame.
In 1994 presenteert Astrid Joosten Geef Zuid-Afrika een eerlijke kans, een programma waarmee 2,5 miljoen gulden wordt opgehaald voor de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika. De ontmoeting met ANC-leider Nelson Mandela in dit programma vindt Joosten een bijzondere ervaring en een hoogtepunt binnen haar loopbaan.
Ook presenteert Astrid Joosten in 1994 het programma Personality: met behulp van een test, worden karaktereigenschappen onder de loep genomen. Het lichtvoetige programma ligt haar echter niet en stopt na een seizoen. In 1995 volgt Anno Joosten, een programma waarin ze voor het eerst meer van zichzelf kan laten zien. Het programma laat opmerkelijke en nieuwe trends in de maatschappij zien.
De show van je leven (1996-2000) is het volgende project. In dat programma ontvangt Astrid Joosten wekelijks een bekende Nederlander met wie ze diens leven doorneemt. Ten slotte stelt ze haar gast voor een dilemma. In 2000 presenteert ze Ik-jij-hij-wij-jullie-zij!, een programma over relaties wat in de praktijk minder uit de verf komt dan op papier. Sommige relatievormen, zoals buitenechtelijke relaties, blijken ongeschikt voor televisie. Omdat het onderwerp haar toch blijft boeien, besluit ze in 2002 interviews over dit onderwerp te bundelen in boekvorm (Verboden Liefdes).
Eind 2001 verschijnt Oog in Oog op de buis. Dit interviewprogramma volgt in grote lijn De show van je leven; alle amusementonderdelen zijn echter geschrapt.
In 2005 keert Astrid Joosten terug naar de informatieve programma's met het juridische Zestien miljoen rechters dat later wordt omgevormd tot Hof van Joosten. In 2009 volgt Alles draait om geld en in 2011 het satirische Kanniewaarzijn.

Publicaties oud omroepster Astrid Joosten
- Verboden Liefdes (2002)
Over buitenechtelijke relaties, verhalen die niet op televisie konden worden verteld in haar relatie-programma Ik-jij-hij-wij-jullie-zij!
- Dat Zoeken We Op (2004)
Boek vol leuke wetenswaardigheden, geschreven door Twee voor Twaalf-vragenmaker Ruud van Marion en Astrid.
- Gek Op Wijn (2007)
Onder het genot van een glas wijn spreken Thérèse Boer (van restaurant De Librije uit Zwolle) en Astrid met tien bekende Nederlandse mannen over onder andere hun favoriete wijnen. Daarnaast biedt het boek informatie over wijn.
- Vrouwen Gek Op Wijn (2008)
Voortzetting van het boek Gek Op Wijn, maar nu met tien bekende Nederlandse vrouwen.
- Onmogelijke Liefdes (2010)
Astrid spreekt opnieuw met de vrouwen uit Verboden Liefdes en beschrijft hoe hun liefdesleven verder is gegaan. Daarnaast spreekt ze voor het eerst met getrouwde mannen die er een vriendin op na houden.
Naam     Astrid Maria Bernadette Joosten
Geboren     Beverwijk, 22 maart 1958
Functies     omroepster, presentator, programmamaker
Bekend van     Jongbloed & Joosten, Twee voor Twaalf
Periode actief     1983-heden
Werkt samen met     Jaap Jongbloed
Trivia    Astrid Joosten is gehuwd met Willem Ennes (componist/pianist). Gescheiden van Jack Gadellaa (regisseur/tekstschrijver).